Varga Alex üzente 12 éve

Látom, a linkek rosszul néznek ki, itt egy összefoglaló:

http://agymosott.blog.hu/tags/kanadacigány

Válasz

Varga Alex üzente 12 éve

Találtam egy kis érdekességet, nem tudom, lehet-e ilyesmit errefelé, de be kell rakni ide, mert...
http://agymosott.blog.hu/2010/06/08/hogyan_huzzunk_le_egy_orszagot
http://agymosott.blog.hu/2010/09/08/hogyan_huzzunk_le_egy_orszagot_masodik_resz
http://agymosott.blog.hu/2010/12/02/hogyan_huzzunk_le_egy_orszagot_harmadik_resz
http://agymosott.blog.hu/2011/04/16/hogyan_huzzunk_le_egy_orszagot_negyedik_resz

Na, ez egy olyan cikksorozat, amiben közvetlen közelről láthatjuk, hogy mit is képviselnek a cigányok például Kanadában. Azt hiszem, mindenki számára tanulságos olvasmány.

Válasz

I. G. üzente 12 éve

Tudod mester, okosabbnak tartod magad nálam(nálunk), hiszen a regugee varázsszó pikkpakk Kanadába röpített. Igen, én lassabban haladok: a nyelvtanulás, szakma, a hivatalos engedélyek beszerzése hosszadalmas, fáradtságos, költséges. Viszont... Én úgy lépek be az országba, hogy maradhatok is... Te addigra már régesrég itthon leszel..
Úgyhogy inkább nem tanulnék az "okosabbtól" :)

Válasz

I. G. üzente 12 éve

Taníts mester, taníts..! :))) Épp egy ilyen géniuszra vártam! Iszom a szavaid...! :))))))))))))))))

Válasz

almási zoltán üzente 12 éve

próba szerencse amíg csak a számgép előtt ülsz és várod a sült galambot semmire sem viszed szerintem azt sem tudod merre indulj el és tanulj az okosabb-tol

Válasz

almási zoltán üzente 12 éve

tisztelt Rapp-úr igen igaza van maguknak kéne ezt az országot elhagyniuk mert ezt az országot már elégé szét lopták szerintem kicsit elkéne azon gondolkodnia hogy a maga fajták mennyi mindent elloptak haza hordtak a cégek, vállalatok, raktáraiból hogy ilyen helyzetbe került ez az ország nem a cigány fosztja ki az állam kaszát nem a cigány sikkaszt milliárdokat az állam kasszából

Válasz

ORI ANDREA üzente 12 éve

Te nagyon jol informalt vagy!!!! Csak nem eggyutt ultel vele a bortonben? Azert mert valaki roma akkor mar bunozo is???? Vagy talan azert neheztelsz ra mert kiall a romak mellett???

Válasz

ORI ANDREA üzente 12 éve

Kedves Zoltan!

Nem kell egy kalap ala venni a romakat. Vannak rendes dolgos, adot fizeto polgarok mint ahogy az en roma csaladom is az!!!!!
Ezek sajnos tobb generacios problemak. Te nem tudhatod milyen az amikor le kell tagadnod a szarmazasod pl: egy allasinterju alkalmaval.
Amugy a helyedben igen szegyelnem magam amiert ilyen rasszista megnyilvanulasaid vannak.!!!!!!

Válasz

Andrasi Gabor üzente 12 éve

Etnikai megkulomboztetes mindenhol letezik.En 5 eve elek a UK-ben es itt is kulombseget tesznek kulfoldi es helyi kozott nem is egyszeruen akarhogy is tiltakoznak ellene a Brit-ek.Nekem egy dolog azert szoget utott a fejembe.Valahogy nem latom kigyozni sorokban a romakat itt az Egyesult Kiralysagban a munkaugyi kozpont korul es ez felkeltette az erdeklodesemet.Ugyanis itt meg joguk is lenne munkat vallalni minden tovabbi nelkul hisz az EU-hoz tartozik.Csakhogy itt nem jar alanyi jogon segely, szallas, meg egyeb juttatasok csak azert mert ide erkezett a szerencsetlen,mint ahogy Kanadaban jar es valahogy emiatt mar nem olyan nepszeru celallomas a UK.Igen itt dolgozni kell es ha mar letettel valamit az asztalra akkor reszesulhetsz socialis juttatasokban,de csak akkor es nem azert mert megerkeztel az orszagba es kiabalsz hogy menekult vagy.Engem nem erdekel hogy milyen a szine,szarmazasa az embernek a lenyeg az hogy akarjon beilleszkedni es akarjon dolgozni a megelhetesert ne pedig arra utazzon hogy kimegy egy masik orszegba es segelyert folyamodik mar a kezdetektol es nem is hajlando mast tenni mint varni a poostast a zsetonnal es rosszhiret kelteni a magyarnak vilagszerte.A legnagyobb problemat az jelenti hogy ezek az emberek rossz hiret viszik a nemzetnek es elveszik a lehetoseget mas tisztesseges szandekkal Kanadaba keszulo magyaroktol akik eveken at tarto procedurat vallalnak annak erdekeben hogy ezt a jelenleg elhetetlen orszagot maguk mogott hagyva tiszta lappal kezdhessenek uj eletet.
Csak meg egy szosszenet:a Kadar rendszerben valoban nem volt cigany kerdes mert mindegyiknek el kellett mennie dolgozni mert ha nem a hatalom tett rola hogy ne legyen kedve kibujni a dolgok alol.Es igaz hogy akkor magyar-roma jobban megvolt egymas mellett mert a muszaly miatt mind ugyanabban a cipoben jartak aminek megvolt a maga elonye,de epp ugy a hatranya is.Most is azt kene csinalni hogy megvizsgalni ki mennyit dolgozott es csak azoknak utalni a segelyt akik valoban dolgoztak de nehez helyzetbe kerultek es segitsegre van szukseguk.
Kanada most felul fogja vizsgalni a sajat rendszeret es lepeseket fog tenni azert hogy ilyen ne fordulhasson elo a jovoben,de ez idoigenyes folyamat es a romak ezido alatt is szazasaval utaznak oda hogy meg amig lehet atjussanak a rendszeren.Mire Kanada megszunteti ezt a problemat addigra a magyaroknak mar olyan lesz a hire hogy egy munkaado sem akar munkat adni magyarnak es ezzel fogjak okozni a legnagyobb kart.Es ilyenkor mondjak hogy rasszistak vagyunk mert a romakat okoljuk emiatt.Nem vagyunk rasszistak csak nem akarunk olyan vilagban elni ahol utalnak minket vagy rossz szemmel neznek rank amiatt amit ok okoztak nekunk.

Válasz

tóth Andrea üzente 12 éve

A véleményem a következő Horváth Aladár nézzen tükörbe mielőtt nyilatkozik menekült romákkal kapcsolatban a valóságot minden bizonnyal ismeri.Nem támadni akarom a romákat mert teljes mellszélességél mellettük vagyok.A tény hogy van M.o-on rasszizmus a kormánynak köszönhetően mert a politikában a mocskos dolgokat el kell fedni " itt vannak a cigányok szapuljuk őket" addig a buta magyar nép nem figyel ránk!Ez van csak itt mindenki roma nem roma egyforma áldozat hiszen a közmunka program úgy SZ..R ahogy kitalálták mert élhetetlenné teszik az embereket vele.Bűnözés meg mindenféle rassztól függetlenül van.Csaka buta cigány kimeggy kanadába össze gyűjt egy kis pénzt és hazajön elkölteni nem ismeri fel a lehetőséget az esélyt egy jobb világban.Nem a PÉNZ !!!!!!!!!a domináns az etnikai megkülönböztetés ami ott kinn nem létezik.Ez ami fájdalmas ide haza ezt elviselni!!!!

Válasz

Rapp Zoltán üzente 12 éve

Senki ne csodálkozzon,hogy az átlag nem akar a romákkal együtt élni. Ha naponta ellopják a nehezen megtermelt javaidat,ha minden nap inzultálja gyereked az iskolába akkor senki ne várja el,hogy szeressem őket. Egész
nap döglenek egymás hegyén hátán, halomra csinálják a gyerekeket akiket
az én befizetett adómból próbálnak felnevelni. Az én adómból nevelkedett toprongyosok fognak egyszer kirabolni a javaimat elvenni. Lehet, hogy nekünk kellene Kanadába emigrálni nem ennek a munkától elszokott csőcseléknek. R Z F.

Válasz

Kócos Anna üzente 12 éve

Attól nem változik semmi, ha elűzik a kormányt.És vajon ki lenne a mgfelelő helyette? Nem jól látod a helyeztet. MAgyarország nem önellátó mióta beléptünk az eu ba még inkább nem az . Az elmúlt években gyakorlatilag kinyírták a középosztályt, pedig a kis és közepes vállalkozások adták a bevétel 70%át. A szociális segélyeket is ők dobták össze. elfogyott a pénz, nincs tartalék, az emberek napról napra élnek, miközben van egy réteg aki generációk óta nem dolgozik, és segélyen él. MAjd megtudod, ha mind az 1 millió a szomszédod lesz. Ez már Kanadának is igen nagy probléma, csak még naivak, és nem tudják, hogy álljanak a kérdéshez. De hidd el, annak is megjön az ideje.

Válasz

Gódi István üzente 12 éve

Ez igen, ezmár demokrácia a javábol. Egy magyar országi köztörvényes bünö oktatja a canadai kormányt. Itt a világ vége.

Válasz

johi barat üzente 12 éve

ez az egész egy fal ami mögé bujik a magyar és a roma.nem a közmunkával vagy a segélyel van itt gond hanem a politikával.régen a kádár rendszerbe megfért egymás mellett barátilag is a roma magyar mert volt munkahely és épp anyi pénze volt a romának mint a magyarnak.nem volt megélhetési bünözés söt semilyen sem,vagyis kevés.és ez az egész fajgyülölet ami kialakult magyarországon kizárólag az ország vezetöi miatt van.éppugy bünöz a magyar mint a roma.csak a roma bünözést felfujja a sajtó a magyart nem.és sok roma nem heccböl bünöz hanem azért hogy legyen vacsora az asztalon.és ezt pedig a magyar is megteszi.ha az én gyerekem éhezne biztos hogy én is bármit megtennék legyen az bármennyire is rossz hogy a gyerekeim ne éhezzenek.ha lenne munka annyi amennyi itt kanadába biztos vagyok benne hogy nem lenne ez a rasszizmus magyarországon.én látom az érem mindkét oldalát.tudom milyen havi 70,000böl albérletben élni és keresni a bünbakot hogy ki a hibás.a roma mert az adómból él???vagy én mert keveset dolgozok???kanadában évente több 100,000embert tartanak el a kanadaiak az adójukból mégis kedvesen közelitik meg a dolgot és soha nem volt még gond ebböl.szóval az én nézöpontom szerint nem a romát kell elüzni az országból hanem a kormányt és akkor minden jobb lesz:-))))))

Válasz

Kócos Anna üzente 12 éve

Na igen vannak változások. Pl. hetente kapnak el uzsorásokat, akik a végletekig kihasználják a szerencsétlen kiszolgáltatott embereket( http://hetivalasz.hu/itthon/romokban-az-56-os-magyarok-altal-felepitett-orszagimazs-43387/. Saját fajtájukat sem kímélik. Meg ugye kötelező a közmunka, ami idáig elkerülte azokat ,akik segélyen éltek évekig. Hát ezek a változások.:)

Válasz

I. G. üzente 12 éve

Emiatt sok nemroma is veszélyben érezheti magát ma Magyarországon. Úgyhogy továbbfejleszteném: Kanada fogadjon nagyszámú nem romát is!

Válasz